zvk ham Hoepertingen
4 - 5 De laatste wedstrijd van het seizoen , was de uitgestelde wedstrijd vanwege de sneeuwval in januari tegen de wennel Genk. De Wennel Genk had nog 1 punt nodig om zich te verzekeren van de 2de plaats en een promotie naar 1ste provinciale. Voor deze wedstrijd konden we rekenen op een zeer ruime kern. We werden voor de wedstrijd getrakteerd op eten door ‘t loon waarvoor onze dank! De mannen van Genk wouden ons dadelijk bij de keel pakken door de keeper te laten meevoetballen. Dit was echter niet het beste idee, want Billen kon de bal over de doelman stiften en de 1-0 vroeg op het scorebord zetten. Hierna waren we iets te hevig en floot de scheidsrechter wat gretig op zijn fluitje. Een lichte strafschop bracht Genk terug op 1-1. Na een trek fout op een doorgebroken Danté dachten we allemaal de fout mee te krijgen en wie weet met een man meer te spelen. Jammer genoeg vergiste de scheidsrechter zich en gaf hij de fout aan Genk waardoor ze een 10 meter kregen. Deze werd gestopt door onze keeper Menten. De volgende 7 minuten brachten veel intensiteit maar geen doelpunten meer. Rusten met 1-1 en de koppen even bij elkaar steken. Dit loonde , ham begon terug beter en rustiger aan de 2de helft. Beau kon het overwicht verzilveren en de 2-1 terug op het bord zetten. Genk kon echter dadelijk de gelijkmaker score. De wedstrijd was in de 2de helft zeer aangenaam om te volgen. Jelle Neven kon onze mannen terug op voorsprong brengen 3-2. Meteen erna hingen de bordjes echter weer bijna gelijk maar Menten kon redding brengen en zelf de tegenaanval opzetten. Zo kwam ham in overtal voor de keeper en een assist van Jelle Neven kon Bertjens voor de 4-2 laten zorgen. ham Hoepertingen was nu de betere ploeg en Genk leek zich neer te leggen met een nederlaag. Toch kwam er plots een doelpunt van Genk uit de lucht gevallen en werd het terug spannend 4-3. Een aanval van Jelle Neven strande op de paal en een schot van Bertjens werd goed gepakt door de bezoekende doelman. Ook de volgende kans van onze mannen ging nipt naast en zoals dat gaat in voetbal krijgen we het deksel toch nog op onze neus met 2 doelpunten in dezelfde minuut 4-5. Een zeer zware fout op Arno Cosemans was nog het jammere eindpunt van de wedstrijd. Zo verliezen we wat onverdiend van Genk , dat door deze overwinning zeker lijkt van 1ste provinciale. Onze mannen kende een goede wedstrijd waarin we eigenlijk meer verdiende. Ons eerste seizoen in 2de zit er zo op. Wij hopen jullie ook volgend jaar te mogen ontmoeten in de sporthal ! 2’ 1 - 0 Billen Anthony 10’ 1-1 rust 28’ 2-1 Goffings Beau 29’ 2 - 2 36’ 3 - 2 Neven Jelle 37’ 4 - 2 Bertjens Michaël 42’ 4 - 3 46’ 4 - 4 46’ 4 - 5